Notícies

Fisioterapia, Rehabilitacio, terapia ocupacional

Donatius

Aquest passat 2015 la Residència ha rebut diferents donatius tant de families de residents com de persones alienes al centre els quals ens han permès ampliar el mobiliari i accessoris de Fisioteràpia i Teràpia Ocupacional destinats a la rehabilitació.

D’aquesta forma aquest 2016 podem oferir uns millors serveis de rehabilitació més amplis per tal de mantenir i millorar al benestar i la qualitat de vida de les persones.

A la galeria heu pogut observar diferents materials que ja hem començat a utilitzar aquest 2016!

Així doncs, moltes gràcies a tots els que ho heu fet possible!

Donacions, Plat solidari

Donació del restaurant “El pont 9″

Com varem comentar aquest estiu passat cada any el restaurant El pont 9 destina uns diners a través del plat solidari a una entitat social. Aquest any el nostre centre ha estat escollit com a destinatari d’aquesta donació i el plat escollit va ser els cargols a la llauna a l’estil «El pont 9».

Amb aquest plat solidari s’han recaptat 684€ els quals la residència els hem rebut amb molta alegria! Donar les gràcies al restaurant El pont 9 per pensar en nosaltres amb el plat solidari i també a tota la gent que heu anat a menjar-vos els cargols a la llauna per tal de contribuir  en la donació! Moltíssimes gràcies!

Per últim també donar les gràcies al restaurant El pont 9 ja que el dia de l’entrega del “xec” ens varen dur una coca de xocolata pels nostres residents per menjar-la el dia de dijous llarder! I ben bona que estava!

Activitats

Preparant el Nadal

Ja fa dies que a la residència estem escalfant motors i ens estem posant apunt per Nadal!! Per començar, aquesta setmana, hem agafat les partitures de les cançons de Nadal i els hi hem començat a fer una ullada i assajar-les. Ens ho hem passat molt bé recordant les cançons de Nadal.

També hem començat a confeccionar les postals de Nadal que realitzem cada any.

Per confeccionar les postals de Nadal hem utilitzat diferents Materials, dues cartolines, una de mida més grossa de color beix i una altre de mida més petita de color verd.

Hem dibuixat uns guants en una cartolina blanca i els hem pintat amb pintura vermella i per sobre i hem afegit purpurina vermella. S’han retallat i s’ha començat a realitzar el muntatge.

Pel muntatge és necessària una pistola de silicona. Hem agafat la cartolina beix, i a sobre i posem la verda, però abans a darrera de la verda i enganxem les puntes del fil daurat(que aquest quedara per davant de la verda) i finalment i penjarem amb unes pinces de color daurat els guants.  i Posem amb un tampó BON NADAL.

Activitats, Camprodon

Sortida d’estiu 2015

Com cada estiu, hem volgut aprofitar el bon temps per fer sortides a l’aire lliure. Aquest any hem decidit visitar la nova fàbrica de Galetes Birba, ja que molts dels nostres usuaris havia treballat a l’antiga fàbrica, i creiem que els podria aportar bons records.

Un cop allà, ens van fer una visita guiada per tota la fàbrica, explicant-nos el procés d’elaboració de les galetes. Al finalitzar la visita, ens van obsequaiar amb un producte innovador que han començat a comercialitzar a l’estranger desde fa poc.

Seguidament ens vam dirigir al restaurant El pont 9 de Camprodon per gaudir d’una cuina de proximitat. Cada any el restaurant El pont 9 destina uns diners a través del plat solidari a una entitat social. Aquest any el nostre centre ha estat escollit com a destinatari d’aquesta donació. Els cargols a la llauna a l’estil «El pont 9» és el plat escollit i nosaltres ja el vam poder degustar.

Per acabar la sortida ens varem fer una fotografia davant de l’emblemàtic Pont de Camprodon.

Camprodon, Tradicions

Sant Jordi

Poema català sobre Sant Jordi.

LA DIADA DE SANT JORDI
La diada de Sant Jordi
és diada assenyalada
per les flors que hi ha al mercat
i l’olor que fan els aires,
i les veus que van pel vent:
“Sant Jordi mata l’aranya”.
L’aranya que ell va matar
tenia molt mala bava,
terenyinava les flors
i se’n xuclava la flaire,
i el mes d’abril era trist i els nens i nenes ploraven.
Quan Sant Jordi hagué passat
tot jardí se retornava:
perxò cada any per Sant Jordi
és diada assenyalada
per les flors que hi ha al mercat
i l’olor que fan els aires.

                    Joan Maragall (1980-1911)

Activitats, Envelliment actiu

Caminada per l’envelliment actiu

El passat 24 de setembre, varem participar en la 3era Caminada per l’envelliment Actiu. Una trentena de residents van participar-hi i en tot moment van estar acompanyats pels alumnes de 4rt de l’escola Dr. Robert. Voluntaris, personal, mestres, Creu Roja i vigilant municipal van vetllar pel bon funcionament de l’activitat. L’intercanvi intergeneracional va ser molt positiu per les dues parts. Els alumnes eren els encarregats d’acompanyar als residents fins a la font del Faig, allà varem esmorzar tots i per acabar els alumnes varen cantar l’himne de Camprodon. Després varem retornar pel mateix recorregut fins a l’escola. Sens dubte va ser una jornada irrepetible.

Activitats, Envelliment actiu

Taller de musicoterapia

Aquest any 2014 hem iniciat el taller de musicoteràpia a la residència. Aquest taller va sorgir per donar resposta a la demanda dels nostres residents els quals mostraven interés i motivació.
El taller es porta a terme mitjançant un recull de diferents cançons proposades per ells mateixos. D’aquesta forma s’aconsegueix que el taller sigui una activitat significativa per ells i permet que es creï un espai on es puguin evocar records de diferents moments i experiències del passat que van viure de més joves.

Aquest taller el fem cada divendres de 15:20 a 16:20h de la tarda i el realitza la terapeuta ocupacional.

Cal tenir en compte que la música és molt important ja que té moltes dimensions. La dimensió emocional, motriu, social, espiritual, etc. Ens permet treballar les funcions cognitives així com l’atenció i la concentració, el llenguatge i l’orientació.

Segons la Federació Mundial de Musicoteràpia (WFMT, 2011) defineix la musicoteràpia com ”l’ús professional de la música i els seus elements com una intervenció en els contextos mèdics, educatius, i entorns quotidians amb persones, grups, famílies o comunitats que busquen optimitzar la seva qualitat de vida i millorar el seu benestar físic, social, comunicatiu , emocional, intel·lectual, la salut espiritual i el benestar. La investigació, la pràctica, l’educació i la formació clínica en musicoteràpia es basen en els estàndards professionals d’acord amb els contextos culturals, socials i polítics “.

Existeixen diferents tècniques musico-terapèutiques:
– L’escolta musical.
– Cantar.
– Tocar instruments musicals, portar el ritme.
– Tècniques de viatges musicals, així com recordar cançons vivències, etc.
– Moviment, dansa, expressió corporal, jocs musicals, etc.

Podeu trobar més informació si consulteu:

World Federation of Music Therapy (WFMT) (2011). [Data de consulta: 20/03/2014] Disponible a: http://www.musictherapyworld.net/WFMT/About_WFMT.html

Activitats

Carnestoltes 2014

Com cada any a la nostra residència hem celebrat el carnestoltes, amb la companyia de tots els residents, familiars, voluntaris i personal del centre. Aquest any hem comptat amb la col·laboració especial del grup de música de la Vall de Camprodon el “Duo Juvi”.

Aquest any l’hem dedicat a la baralla de cartes, ja que és un joc de taula de tota la vida amb el qual els residents disfruten molt i hi passen llargues estones durant les tardes. Durant vàries setmanes hem estat treballant en l’elaboració de la disfressa. Els residents han participat en la confecció de la disfressa, pintant els símbols de la baralla.
Vam passar una tarda molt divertida!!!

Camprodon

Al cor del Pirineu

Estem a Camprodon, municipi de la comarca del Ripollès, situat a la vall del mateix nom, al cor dels Pirineus orientals. Viure al cor del Pirineu és sinònim de qualitat de vida i, aquest és el nostre principal objectiu, la Residència Municipal de Camprodon garanteix la qualitat de vida dels nostres avis i residents.
Veniu a conèixer el Passeig de la Font Nova o el Passeig Maristany, eixos centrals de les zones residencials dels primers estiuejants que van arribar a Camprodon ja cap a la fi del segle XIX i començaments del s. XX.  El municipi es convertí en un destí d’estiueig de referència per a la burgesia catalana, gràcies a la bellesa dels paratges pirinencs i les agradables temperatures d’estiu de la Vall de Camprodon i també per les fonts a la rodalia de la vila, com la Mare de la Font, la Font Nova, la Font de Sant Patllari o la Font del Vern. Encisa la seva arquitectura i cultura, amb edificis modernistes lligats al turisme de principis del segle XX, fet que portà a la introducció del Modernisme a la vila. El Monestir de Sant Pere, construït a mitjan del segle X per a l’orde benedictí, segueix l’estil romànic. Els seus ponts, com el Pont Nou, bastit sobre el riu Ter que data del segle XII, permetia l’entrada a la vila i era part de la via cap a la Cerdanya. L’església de Santa Maria, església parroquial de Camprodon, barreja d’estils: edificada en romànic, té actuacions menors a les voltes de la nau central en gòtic i una capella annexa en barroc. El temple conserva l’Arqueta de Sant Patllari, patró de la vila. El Museu Isaac Albéniz dedicat al compositor català, nascut a la vila el 1860, cada any se celebra un festival de música que porta el seu nom. I, sobretot, gaudiu de les excursions de muntanya per la Vall de Camprodon, a peu o en bicicleta que us ajudarà a descobrir els incomparables paisatges de la nostra vall.