CLARINET

Elvira Querol, clarinet

Nascuda a Ulldecona (Tarragona), estudia a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on obté el títol de Grau Superior de clarinet en la modalitat d’Interpretació amb el professor Josep Fuster. Posteriorment, amplia la seva formació a la Hochschule für Musik de Karlsruhe (Alemanya) amb el professor Wolfgang Meyer.

Ha participat en cursos i classes magistrals amb els clarinetistes Walter Boeykens, David Campbell, Yehuda Gilhad, Antony Pay, Enrique Pérez Piquer i Wolfgang Meyer.
En l’àmbit orquestral, col·labora regularment amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), així com també ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de Cambra de Granollers, el Grup Instrumental Barcelona 216, l’Orquestra de Cambra de Vila-seca, l’Orquestra de Cambra Catalana i la GiOrquestra.

Ha participat en diferents festivals i cicles de concerts com ara el Cicle de Concerts de Joves Intèrprets Catalans de la revista musical La Porta Clàssica, el Festival Internacional de Música de Sitges, el Festival Internacional Narciso Yepes d’Ordino, el Festival Mil·leni de Barcelona, el Festival Jardins de Cap Roig, el Festival Castell de Peralada, el Festival Isaac Albéniz de Camprodon, el Festival Pau Casals de Prades i el Festival de la Porta Ferrada.

Ha estat guanyadora de diferents premis, tant com a solista com en el camp de la música de cambra, en els concursos de Sant Joan de Vila Torrada, Vila de Ponts i ‘Dones artistes’ del Centre d’Estudis Pianístics de Barcelona.
Ha realitzat enregistraments per a Catalunya Música, Televisió de Catalunya i per a la Ràdio i Televisió Andorrana.

Ha estat professora convidada el IV Stage d’Interpretació Musical Can Roig i Torres de Sta. Coloma de Gramenet, al IV Curs d’Orquestra Camerata dels Pirineus i al 33è i 39è Curs Internacional de Música de Cervera.
Des de 2007 és professora de clarinet al Conservatori Professional de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona.