PIANO

Del 5 al 11 de juliol de 2020

Professors:

 Alba Ventura, Gennady Dzyubenko, Rafael Salinas

Matrícules:

Matrícula: 75€
Curs Piano: 250€
Curs Música de cambra: 200€ 
Curs Piano i música de cambra: 400€

La inscripció finalitza el dia 30 de juny 2020

 

alba ventura alba ventura camprodon albeniz

Alba Ventura

Nascuda a Barcelona, Alba Ventura va debutar com a solista a l’edat de tretze anys juntament amb l’orquestra de Cadaqués i Sir N. Marriner a San Sebastian i a l’Auditorio Nacional de Música a Ma- drid. Des de llavors la seva carrera com a solista no ha parat de créixer amb invitacions d’auditoris com el Wigmore Hall, el Barbican i l’Església de St. Martin in the Fields, Concertgebouw d’Àmster- dam, Musikverein, Cité de la Musique de París i la Sala Svetlanovsky de Moscú entre d’altres, ha- vent tocat a més a les principals sales espanyoles. La seva activitat internacional també l’ha portada a actuar als Estats Units, Colòmbia, Argentina, Nova Zelanda i la Xina. Ha estat dirigida per perso- nalitats com Antonini, Harth-Bedoya, Hogwood, Mas, Pons, Oue, Ros Marbà i Vásary, i ha col·la- borat amb importants orquestres com la Philharmonia i Hallé, London Mozart Players, Filharmó- nica Nacional d’Hungria, la Simfònica Nacional Txeca i les principals orquestres espanyoles.

Alba Ventura és, a més, una devota músic de cambra i ha col·laborat, entre d’altres, amb els quar- tets Brodsky, Takacs i Casals; els violinistes Boris Belkin, Gordan Nikolic, Leticia Moreno, Tai Mu- rray i Lina Tur Bonet; la violinista Isabel Villanueva, i los cellistas David Cohen i Astrig Sironos- sian.

D’entre les disticions rebudes cal destacar el Queen Elizabeth Rosebowl, entregat pel Príncep de Gal·les, el triomf a les audicions internacionals del Young Concert Artist Trust (YCAT), la seva in- clusió en el programa Rising Stars que promou ECHO (European Concert Halls Organisation), el Premi IMPULSA de la Fundació Príncep de Girona i la Medalla Albéniz de la Fundació Isaac Albé- niz.

El seu anterior disc, Études, és una selecció de vint estudis des de Czerny a Rautavaara i va tenir una gran acollida per part del públic i la crítica. Al 2019 Alba Ventura va empendre la gravació de la integral de les Sonates per a piano de Mozart.

Alba Ventura és profesora al Conservatori Superior de Música del Liceu.

 

gennady-dzubenko-profesor-piano-barcelona-mejor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gennady Dzyubenko,

Es va graduаr al Conservatori Txaikovski de Moscou amb el professor M. Mezhlumov. Va cursar estudis de postgrau amb els professors L. Vlàssenko i M. Pletnev al mateix Conservatori.
Des de 1980 és piano solista de Mosconcert i d’altres importants representants russos, ja que posseeix un extens repertori de solista i de música de cambra.
Gennady Dzyubenko és un eminent solista però també forma part de The Romantic Trio (Moscou), del duo Palau-Dzyubenko, amb Jordi Palau (flauta), i del Trio Mediterrani (Barcelona).
Ha actuat a Espanya, Alemanya, França, els Estats Units, Austràlia, Japó, Luxemburg, Portugal, Hongria, Eslovènia i Croàcia. Ha fet exitoses gires per Europa i els Estats Units, i arreu del món se li ha lloat seva gran expressivitat i el seu extraordinari talent.
La revista musical The strad va escriure, sobre la interpretació que va fer de l’obra de Rubinstein: “Pianist Gennady Dzyubenko seems to have the secret of distinguishsing between a solo passage and a supporting one. His careful, intelligent playing comes close to raising this music to a level of inspiration Rubinstein simply does not possess” (desembre de 1995). Sobre el concert que Dzyubenko va fer al Madsen Recital Hall de la Universitat BYU, el diari The Daily Herald va escriure: “Pianist illustrated creative energy given from God “.

Regularment Gennady Dzyubenko fa master-classes i cursos de formació pianística al diversos països d’Europa, EU, Argentina.

També ell participa com a membre del jurat de concursos internacionals de pianistes com Gina Bachauer (2004 i 2010, 2018, 2019 Salt Lake City, Estats Units), Eastman School of Music (2012, Rochester, Estats Units), Singapore Piano Competition (2013), Eugènia Verdet (Barcelona, 2011, 2012 i 2014), i 2nd Steinway Youth Piano Competition (Singapur, 2014).

La seva discografia inclou 10 CD’s de piano solo, duo i trio

Actualment és professor del Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona i professor de l’Escola d’Arts Musicals Luthier de Barcelona, i és director del Festival Internacional de Música i del Curs Internacional de Música Isaac Albéniz de Camprodon, població on va néixer el gran compositor.

 

Rafael Salinas

 

 

 

 

 

Rafael Salinas

Rafael Salinas neix a València en 1971. Cursa els seus estudis superiors de música en el Conservatori de València amb Adolfo Bueso simultanejant-los amb els de Psicologia, a la Universitat Literària. És Doctor in Art Sciences (Ph. D.) i Doctor in Musical Arts (D.M.A.) per el Conservatori de Sant Petersburg (Rússia), on va perfeccionar els seus estudis de piano amb L. Síntsev i musicologia sota la direcció del Dr. L. Gàkkel, mentre assistia a classes de direcció d’orquestra amb I. Musin i de música de cambra amb I. Shafrán.

Pianista i pedagog, ha combinat la interpretació, la docència i la recerca, centrant el seu interès en l’avaluació i desenvolupament de les altes capacitats en música. Durant la seva estada a Sant Petersburg es va formar a l’Escola Estatal per a nens dotats i més tard ha estudiat altres centres i models referents en aquest àmbit com la Purcell School de Londres o l’Acadèmia Barratt Due d’Oslo. Igualment, ha estat vinculat al European Council for High Ability i ha participat en congressos internacionals dedicats a aquest tema. Ha format part de jurats en diferents concursos internacionals i ha impartit master-classes i cursos de formació de professorat en diversos països d’Europa. Igualment, els seus alumnes han estat premiats en nombrosos concursos internacionals. Ha estat director de l’Escola de Música Sant Gregori a Barcelona i professor de la Universitat Jaume I de Castelló. En l’actualitat és professor de Teoria de la interpretació i Piano a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i professor consultor en la Valencian International University (*VIU).