VIOLONCEL

Laia Puig, violoncel

Nascuda a Cervera, inicia els seus estudis a l’edat de sis anys al Conservatori de Cervera sota el mestratge de Marçal Cervera, Sergi Boadella, Richard Talkowsky i Cristian Florea. Posteriorment estudia a les Universitats de Graz, Basel i Berlin amb Rudolf Leopold, Reinhard Latzko i Martin Löhr. Ha rebut consells de Bernard Greenhouse, Maria Kliegel, Maria de Macedo, Lluís Claret, Christophe Coin, Philipe Mueller, Asier Polo, Thomas Demenga, entre d’altres. El 2012 finalitza el Màster de Gestió Cultural a la UOC.

Laia Puig s’ha presentat com a solista amb l’Orquestra Simfònica del Vallès al Palau de la Música Catalana, amb l’Orquestra de Cambra del Garraf al Festival Internacional Pau Casals, Camerata XXI, Orquestra Simfònica Julià Carbonell, Orquesta Andrés Segovia, Orquesta Vigo 430, Barcelona Simfonietta, Camerata Musica Wien i ha ofert recitals en festivals com Berliner Cellisten 2008 i a tot el territori espanyol. L’estiu de 2012 va fer l’estrena mundial de l’obra inèdita “Concerto Libero” de Xavier Montsalvatge en el marc del Festival Castell de Peralada.

Des dels seus inicis du a terme una intensa activitat orquestral sent membre de la JONC, violoncel principal de la JONDE, European Union Youth Orchestra i Gustav Mahler Jugendorchester. Col·labora regularment amb l’Orquestra de Cadaqués, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra Da Camera, Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, entre d’altres. La temporada 2008/09 fou contractada per l’Orquesta Sinfónica de Castilla y León per ocupar la plaça d’assistent de solista. Durant la seva carrera ha treballat amb directors tan prestigiosos com Claudio Abbado, Carlo Maria Giulini, Sir Colin Davis, Vladimir Ashkenazy, Bernhard Haitink, Sir Neville Marriner, Pierre Boulez, entre altres.

Laia Puig ha estat guardonada en nombroses ocasions en els concursos Germans Claret, Concurs Nacional Ciutat de Xàtiva, Concurs Internacional de Llanes i Primer Palau de Barcelona.
Les seves gravacions en directe per Catalunya Música han estat retransmeses per la Unió Europea de Radiodifusió.

Col·labora regulament amb projectes de joves orquestres com la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Joven Orquesta Sinfónica de Castilla y León, Jove Orquestra Intercomarcal, entre d’altres.
Actualment compagina la interpretació amb la docència al Conservatorio Superior de Música de Aragón. És membre del quartet de violoncels Les Mademoicelli. Ha estat directora artística de la Camerata432 del 2009 al 2016.