Violí

 

 

 

 

 

 

Raquel Castro Pego. Violín

Raquel Castro es va formar a Espanya amb Lev Chistiakov i a Londres en la “Guildhall School of Music and Drama” amb Detlef Hahn. Va completar els seus estudis a  “Jacobs School of Music” de la Universitat d’Indiana a Bloomington (EUA) i gràcies a l’ajuda d’una beca Fulbright va obtenir el “Master in Music” amb Maurici Fuks. Durant els seus estudis a Bloomington va treballar com “Assistant Instructor” per la Universitat d’Indiana. Després de la seva graduació va ser convidada com a professora de la Universitat d’Indiana formant part de l’equip de professors de Mimi Zweig a la “Summer String Academy” i també com a professora convidada en substitució del Mestre Fuks.

Raquel Castro és la professora de l’Escola Superior de Catalunya (ESMUC) des de setembre de l’any 2004. Els seus estudiants gaudeixen d’èxit nacional i internacional com a guanyadors de premis en diversos concursos, o membres d’importants orquestres, acoblaments. També treballa formant a professors a Espanya, per conrear l’ensenyament professional a el més alt nivell. Imparteix regularment cursos i màster classes a nivell nacional i internacional.

Raquel Castro Pego gaudeix d’una versàtil carrera com a pedagoga i violinista. Actua regularment en nombrosos festivals: Classica Havana, Cuba, Ciao a Chengdu, Xina, Kefar Blum Israel, Luosto a Finlàndia, Cividale Chamber Music a Itàlia, Terra Màgica a Croàcia, ia Espanya: Festival Internacional Ciutat Monumental de Càceres , Festival de Panticosa, Fòrum Musikae, Festival de Matadepera a Catalunya, Via Làctia, Aremore i Festival Posa’t dónes Arts a Galícia i Sunnmøre Chamber Music Festival a Noruega, entre d’altres. Al 2015 realitza concerts com a solista celebrant el 30 anniversari de l’Orquestra de Cambra Catalana interpretant la Simfonia Concertant de Mozart al costat de l’violista Yuval Gotlibovich. També amb l’Orquestra de Cambra Catalana estrena i grava per a Naxos l’obra de l’compositor Ramón Paus, Elegia I, la deriva, al costat de l’violista Yuval Gotlibovich i el Cor de cambra de Esmuc.

 

MAVI. jpeg

 

 

 

 

Maria Victòria Fernández, violí

Nascuda a Córdova és considerada un dels notables valors de la música al nostre país. Realitza els seus estudis al Conservatori Sup. Municipal de Música de Barcelona, obtenint el “Premi d’Honor” de Grau Superior. Alumna de Gonçal Comellas, amb  qui actúa en diversos concerts i festivals. Així mateix participa en cursos nacionals i internacionals amb mestres com Enric Casals, el qual li augura una molt brillant carrera, també a Londres treballa amb Emmanuel Hurwitz i Félix Andreyewsky. De 1981 fins al 1983 fou professora auxiliar de violí de la Càtedra de Gonçal Comellas en el Conservatori Superior de Barcelona. Desde 1983 i durant sis anys fou professora de Violí de l’Orquestra Nacional d’Espanya, lloc aconseguit amb el núm 1 de la seva oposició. En aquests anys guanya el segon premi en el 1r Concurs Nacional d’interpretació Musical, Organitzat per el Ministeri de Cultura. L’any 1986 obté el prestigiós Premi “Isidro Gyenes” per unanimitat.

Fou becada per la prestigiosa Fundació Frulbright. Com a solista ha actuat a diverses orquestres: Solistes de Bratislava, O. Ciutat de Córdoba, O. Reina Sofia, O. de Cambra del Palau de la Música de Barcelona, de la que fou concertino, com és actualment de l’Orquetra Gonçal Comellas. Ha actuat al Palau junt amb Boris Belkin en el concert per a dos violíns de Bach. Obté un gran èxit amb l’audició integral dels concerts de Brandemburgo de Bach, a Barcelona. En la mateixa ciutat, ha interpretat la Simfonia Concertant de Mozart, junt amb Norbert Blume, primer viola de l’orquestra BBC de Londres. També ha col-laborat  amb J.P. Rampal, Fèlix Ayo, Tamas Vasary,  Claudi Arimany, etc. Enregistraments a TVE, TV3, TV Galicia, R. N. Catalunya Radio,sellos como:Ensayo, La mà de guido, harmonia mundi, etc. Capdevantera en diversos grups de cambra ha actuat en festivals prestigiosos com el de Munich (Alemanya), Como (Itàlia) ,Pau Casals dels Vendrell, Festival de Prades. Yehudi Menuhin,l’escoltà i la qüalificà de violinista de gran talent. Reconeguda pedagoga, desenvolupa una important activitat en diversos centres: Conservatoris de Barcelona, Terrassa, Girona. Fou  professora del Curs Internacional de Música de Cervera,  col-laborant freqüentement amb la pianista Dàniel Dechenne i el violonchelista Jean Decroos (1r violoncel de l’Orquestra Concertgebouw) amb els quals obtingué un brillant èxit en la interpretació del Triple Concert de Beethoven. Foumolt celebrada la seva interpretació del doble de Brahms, amb el violoncel.lista Alvaro Fernández, elogiada calurosament per la crítica, així com els quintets de Brahms i Cesar Franck interpretats amb el pianista Josep Colom  en el Palau de la Música Catalana.