VIOLA

De l’1 al 6 de juliol de 2024

Professor:

Yuval Gotlibovich

Matrícules:

Matrícula: 75 €

Curs instruments: 260 €

Curs instrument i orquestra de cordes: 320 € (4 classes d’instrument i participació a orquestra de cordes)

Curs Música de cambra: 200 € ( 3 classes de música de cambra i participació a orquestra de cordes)

Curs Viola i música de cambra: 400 € (4 classes d’instrument, 3 classes de música de cambra i participació a orquestra de cordes) 

 

La inscripció finalitza el dia 28 de juny 2024

Cal portar faristol

Cal indicar a l’hora d’inscriure’s quina/es obra/es es voldran treballar

  • El Curs inclou, les classes amb el professor d’instrument, més les classes amb el professor de repertori. La cambra va apart.
  • S’acabarà amb un concert d’alumnes dins del marc del Festival Isaac Albéniz.
  • Aquest any s’entregarà una beca a l’alumne que més hagi aprofitat el curs, diplomes acreditatius a tots els alumnes i un Premi per actuar el proper Festival.

Yuval Gotlibovich (viola i director d’orquestra de cordes)

 

Yuval Gotlibovich és un violista, compositor i pedagog de renom internacional. El seu talent multifacètic li ha permès destacar com a solista, col·laborador i creador d’obres originals. La seva música reflecteix la seva visió global i la seva aspiració a la unitat i la bellesa. Com a violista, ha obtingut el primer premi en prestigiosos concursos internacionals com el Lionel Tertis (Regne Unit), el Fischoff (EUA) i l’Aviv (Israel). Ha actuat com a solista i com a músic de cambra en importants escenaris d’Europa, Amèrica, Àsia i Orient Mitjà, col·laborant amb destacats artistes i orquestres.

El seu debut discogràfic per al segell NAXOS, amb l’Orquestra de Cambra Catalana, la seva dona, violinista Raquel Castro Pego i pianista Eduardo Fernández i la música per a viola de Ramon Paus, va ser un èxit de vendes i de crítica, entrant al top 10 dels àlbums més venuts de Naxos a tot el món en el primer mes del seu llançament. La revista Fanfare va elogiar la seva interpretació, afirmant que “Gotlibovich és un violista galardonat amb múltiples premis, i se nota. Hi ha una confiança tremenda en la seva interpretació, la seva afinació és perfecta de principi a fi, i la velocitat no li suposa cap problema. … Gotlibovich frasea aquestes melodies de meravella, evocant un sentit d’anhel dolorós” (Colín Clark, Fanfare). Entre els seus últims projectes discogràfics es troben el Concert per a Viola d’Anton García Abril, amb la Real Filharmònica de Galícia dirigida per Paul Daniel, i l’Encounters IV i el Concertino de Menachem Wiesenberg, amb la Beethoven Philharmonie dirigida per Thomas Roesner. Destacades composicions de Gotlibovich inclouen: La seva Sonata per a Viola i Piano que va ser estrenada a l’Òpera de Tòquio per Nobuko Imai i Izumi Tateno i posteriorment interpretada a tot el Japó i al Congrés Internacional de Viola a Rotterdam. El seu arranjament en estils musicals diferents, de les Variacions Goldberg de J.S. Bach, que va ser gravat per Sony International i va rebre elogis del públic i de la premsa especialitzada. La seva passió per l’actuació, la composició i la improvisació l’ha portat també a la creació de música original que acompanya a les pel·lícules mudes de l’era daurada del cinema, que presenta sovint en col·laboració amb el seu germà, el violoncel·lista Jonathan Gotlibovich, en diversos festivals de cinema i música a Europa i Israel. Les pel·lícules inclouen El gabinet del Dr. Caligari, Nosferatu, El Golem i més recentment La passió de Joana d’Arc, estrenada per Janne Thomssen, Rick Stojin i Gotlibovich al festival Klassieske Dage a Dinamarca. A més, ha compost la música per al documental “Pantalla Rasgada”, dirigit per Gerardo Gormezano.

Gotlibovich és el director artístic del Festival Internacional de Música “Ciutat Monumental de Càceres”, un esdeveniment que reuneix a músics de renom i a joves talents en un marc històric i cultural únic. Gotlibovich és professor de viola a Suïssa i Espanya i ha estat el professor més jove a la Universitat d’Indiana, l’Escola de Música Jacobs, la mateixa escola en la qual es va graduar a la classe del seu professor i mentor Atar Arad.

COL·LABORADORS:

Apartaments Cal Noi (lloguer per dies)
Banys Sergi Gutiérrez
Camping Vall de Camprodon- bungalows
Can Prodon-Cafeteria, davant del Pont
Carnisseria Engràcia Roura
Carnisseria Pairó
Casanovas Germans Fàbrica Embotits
Clínica Dental Dr. Jesús Luengo
Confiteria-Pastisseria Pujol
Construccions Freixenet-Camprodon

C. Ventura Consultors
Electricitat Juncà
ESCLAT- Hipermercat
Hotel Camprodon
Hotel Edelweiss
Hotel St. Roc
Mobles Magret
Restaurant El Forn (Beget)
Restaurant El Pont 9
Bastiments Aventura
Electrodomèstics M. Collboni
Restaurant el Mític
Hotel Puig Francó

PREMIS I BEQUES:

Cooperativa F. Elèctric Camprodon
Família Amat Par
Família Cuatrecases i Portabella
Patronat Germans Vila Riera
Rai Castells – Cal Marquès Restaurant

AGRAÏMENTS:

A la parròquia de Sana Maria per la cessió del Monestir i l’església del Carme
A l’Escola Doctor Robert per la cessió de les aules