PIANO

De l’1 al 6 de juliol de 2024

Professors:

Gennady Dzyubenko, Xavier Barbeta i Tensy Krismant 

Matrícules:

Matrícula: 75 €

Curs Piano: 250 €

Curs Música de cambra: 200 €

Curs Piano i música de cambra: 400 €

La inscripció finalitza el dia 28 de juny 2024

Cal portar faristol

Cal indicar a l’hora d’inscriure’s quina/es obra/es es voldran treballar

  • El Curs inclou, les classes amb el professor d’instrument, més les classes amb el professor de repertori. La cambra va apart.
  • S’acabarà amb un concert d’alumnes dins del marc del Festival Isaac Albéniz.
  • Aquest any s’entregarà una beca a l’alumne que més hagi aprofitat el curs, diplomes acreditatius a tots els alumnes i un Premi per actuar el proper Festival.

Gennady Dzyubenko (piano)

Es va graduаr al Conservatori Txaikovski de Moscou amb el professor M. Mezhlumov. Va cursar estudis de postgrau amb els professors L. Vlàssenko i M. Pletnev al mateix Conservatori.
Des de 1980 és piano solista de Mosconcert i d’altres importants representants russos, ja que posseeix un extens repertori de solista i de música de cambra.
Gennady Dzyubenko és un eminent solista però també forma part de The Romantic Trio (Moscou), del duo Palau-Dzyubenko, amb Jordi Palau (flauta), i del Trio Mediterrani (Barcelona).
Ha actuat a Espanya, Alemanya, França, els Estats Units, Austràlia, Japó, Luxemburg, Portugal, Hongria, Eslovènia i Croàcia. Ha fet exitoses gires per Europa i els Estats Units, i arreu del món se li ha lloat seva gran expressivitat i el seu extraordinari talent.
La revista musical The strad va escriure, sobre la interpretació que va fer de l’obra de Rubinstein: “Pianist Gennady Dzyubenko seems to have the secret of distinguishsing between a solo passage and a supporting one. His careful, intelligent playing comes close to raising this music to a level of inspiration Rubinstein simply does not possess” (desembre de 1995). Sobre el concert que Dzyubenko va fer al Madsen Recital Hall de la Universitat BYU, el diari The Daily Herald va escriure: “Pianist illustrated creative energy given from God “.

Regularment Gennady Dzyubenko fa master-classes i cursos de formació pianística al diversos països d’Europa, EU, Argentina.

També ell participa com a membre del jurat de concursos internacionals de pianistes com Gina Bachauer (2004 i 2010, 2018, 2019 Salt Lake City, Estats Units), Eastman School of Music (2012, Rochester, Estats Units), Singapore Piano Competition (2013), Eugènia Verdet (Barcelona, 2011, 2012 i 2014), i 2nd Steinway Youth Piano Competition (Singapur, 2014).

La seva discografia inclou 10 CD’s de piano solo, duo i trio

Actualment és professor del Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona i professor de l’Escola d’Arts Musicals Luthier de Barcelona, i és director del Festival Internacional de Música i del Curs Internacional de Música Isaac Albéniz de Camprodon, població on va néixer el gran compositor.

Xavier Barbeta (piano)

Xavier Barbeta (1976) va estudiar al Conservatori Superior de Música de Badalona amb Nati Cubells, on obtingué el Títol Superior de Piano amb les màximes qualificacions i els premis d’Honor del Conservatori. Posteriorment va continuar la seva formació a Rússia amb el pianista Leonid Sintsev en el Conservatori Rimsky-Korsakov de Sant-Petersburg (1997-2002). En la seva etapa de formació rep també màster-classes de Ricardo Cechetti, Guennady Dziubenko, Igor Lebedev, Paul Badura-Skoda, Pierre Reách, Edith Fischer, Victor Teuflmayr, Dimitri Bashkirov o Anto Pett, entre d’altres.

1er Premi al Concurso Nacional de piano Jacinto Guerrero (Toledo, 1995), i 4rt premi a la Dichler-Sato Competition (Viena, 2002), ha actuat en recitals i formacions de cambra per Espanya, Àustria, Itàlia i Rússia.L’any 2003 debutà como a solista a l’Auditori de Barcelona, interpretant la Rapsodhy in Blue de Gershwin, i des de l’any 2005 fins a dia d’avui és col·laborador habitual de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). Ha participat en nombrosos projectes instrumentals i enregistraments amb grups com BCN-216Banda Simfónica de BarcelonaMurtra Ensemble o Fermata Contemporània. Ha enregistrat a piano sol obres de Beethoven, Schumann i Mompou per a Anacrusi.

Ha estat professor de piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2007-2009) i és, des de l’any 2005, professor a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Ha impartit cursos i classes magistrals en diferents escoles de música i Conservatoris Professionals de Catalunya i Espanya, a la Acadèmia Superior de Música i Teatre de Tallinn, al Conservatori Umberto Giordano de Foggia i a l’Acadèmia internacional de música d’estiu de Puigcerdà.

El 2010 obté el DEA en Musicologia per la UAB amb un estudi sobre la Fantasia Baetica de Manuel de Falla. Ha traduït del rus al català diferents articles sobre pedagogía pianística infantil de Samari Savshinskii. Del 2012 al 2016 participa regularment en els grups de treball dels Seminaris ICON (Innovative Conservatoire) a UK.

Ha format part de jurats de concursos pianístic com el Concurs Joventuts Musicals de Sant Cugat (2011), Concurs de piano de Benaguasil 2012 o Concurs Ciutat de Mataró (president del jurat des del 2016) És membre fundador de l’Associació pianística Leonid Sintsev i i president de Joventuts Musicals de Vilassar de Mar, associació que organitza anualment el Festival de música “Rosa Sabater”.

Joan Ribé Solà (piano)

Nascut a Vic, inicia la seva formació musical a l’Escola de Música d’aquesta ciutat i la continua al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. Posteriorment, amplia l’aprenentatge treballant amb M. Jesús Crespo i Jacques Rouvier, i en la participació en cursos i classes magistrals de mestres com B. Kawalla, R. Coll, A. Kémenes, I. Graubin i P. Badura-Skoda.

Actualment, és profesor de piano a l’Escola de Música i Conservatori de Vic.

Paral·lelament, ha desenvolupat diversos projectes com a activista cultural, creant i col·laborant en l’organització de cicles de concerts, festivals, activitats de formació musical… Amb la voluntat de contribuir a acostar i compartir la riquesa de la tradició musical a la societat i en la formació dels joves.

Ha realitzat i participat en concerts a diverses ciutats de Catalunya, Espanya i França.

Tensy Kristmant (piano)

Tensy Krismant (l’Havana, 1964) es cap de Departament de Piano i professor al Centre Superior de Música del Liceu. Llicenciat i Concertista por l’Institut Superior d’Art de l’Havana (1986), ha Estat deixeble de mestres com Zenaida Romeu, Silvio Rodríguez Cárdenas, Jorge Gómez Labraña, Andrés Alén, Jorge Luís Prats i Stanislav Pochekin. La seva formació pianística està marcada pel llegat d’importants representants diverses escoles pianístiques com Heinrich Neuhaus, gat Jozfet i Walter Gieseking. Ha rebut classes magistrals de grans pianistes internacionals, entre els quals s’encuenta Halina Czerny-Stefanska, Rudolf Kerer, Yonty Solomon i Lev Vlassenko.
Com a intèrpret, arranjador i compositor, ha optada per explorar les arrels rítmiques de el geni musical cubà. Amb el seu disc Flash Cubà, combina i situa en un Mateix nivell estètic la música cubana de concert per a piano i la percussió popular afro-cubana.
Krismant ha obtingut premis en diversos certàmens, com el Concurs de Piano Unió Nacional d’Escriptors i Artistes de Cuba (UNEAC), el Premi de Creació Artística de l’Institut Superior d’Art de l’Havana i el Primer Premi en el Concurs de Piano Teresa Carreño, a Caracas.
L’any 2003, Flash Cubà SER preseleccionat per a les nominacions de l’Grammy Llatí de l’any, i nominat per al Premi Cubadisco 2003. 2010 obtuvó el Premi de Millor Música Instrumental (CD Pacífic) al Festival Cubadisco.

Els seus enregistraments per al segell discogràfic Sonogramme – París i per Ayva MUSIC (El cant dels Ocells i Recital) han merescut elogiosos comentaris per part de la crítica especialitzada. Així també ha passat amb les seves representacions al Teatre Nacional de Cuba; l’Auditori del Museu de Louvre, a França; la Sala Franz Liszt, a Budapest; el Teatre de Ferrara, a Itàlia; el Palau de Nacions Unides, a Ginebra; entre altres que han tingut lloc a Espanya, Àustria, Portugal, Suïssa, Estats Units, Uruguai, Veneçuela i Argentina.

Tensy Krismant participa regularment com a jurat en diversos concursos internacionals de Piano a Europa i Amèrica.

Paral·lelament a la seva carrera musical, Tensy Krismant desenvolupa la seva vocació pictòrica. L’any 2003 va presentar la seva primera exposició i concert a Ginebra, a la seu de l’Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual (OMPI). A l’any següent va tornar a Ginebra per exposar les seves obres a l’Organització Mundial de Comerç (OMC). Al novembre de 2005 va oferir un concert al Palau de Nacions Unides amb motiu de la inauguració de l’esdeveniment ArtCuba. A Espanya, ha exposat els seus quadres en diverses mostres col·lectives.

Amb les seves composicions musicals, ha col·laborat en «Protecting Children in Conflict Situation» per al Fons de Nacions Unides per a la Infància (UNICEF).

COL·LABORADORS:

Apartaments Cal Noi (lloguer per dies)
Banys Sergi Gutiérrez
Camping Vall de Camprodon- bungalows
Can Prodon-Cafeteria, davant del Pont
Carnisseria Engràcia Roura
Carnisseria Pairó
Casanovas Germans Fàbrica Embotits
Clínica Dental Dr. Jesús Luengo
Confiteria-Pastisseria Pujol
Construccions Freixenet-Camprodon

C. Ventura Consultors
Electricitat Juncà
ESCLAT- Hipermercat
Hotel Camprodon
Hotel Edelweiss
Hotel St. Roc
Mobles Magret
Restaurant El Forn (Beget)
Restaurant El Pont 9
Bastiments Aventura
Electrodomèstics M. Collboni
Restaurant el Mític
Hotel Puig Francó

PREMIS I BEQUES:

Cooperativa F. Elèctric Camprodon
Família Amat Par
Família Cuatrecases i Portabella
Patronat Germans Vila Riera
Rai Castells – Cal Marquès Restaurant

AGRAÏMENTS:

A la parròquia de Sana Maria per la cessió del Monestir i l’església del Carme
A l’Escola Doctor Robert per la cessió de les aules