PIANO

Del 10 al 16 de juliol de 2022

Professors:

Gennady Dzyubenko, Rafael Salinas, Xavier Barbeta, Alba Ventura

Matrícules:

Matrícula: 75 €

Curs Piano: 250 €

Curs Música de cambra: 200 €

Curs Piano i música de cambra: 400 €

La inscripció finalitza el dia 30 de juny 2022

Cal portar faristol

Cal indicar a l’hora d’inscriure’s quina/es obra/es es voldran treballar

  • El Curs inclou, les classes amb el professor d’instrument, més les classes amb el professor de repertori. La cambra va apart.
  • S’acabarà amb un concert d’alumnes dins del marc del Festival Isaac Albéniz.
  • Aquest any s’entregarà una beca a l’alumne que més hagi aprofitat el curs, diplomes acreditatius a tots els alumnes i un Premi per actuar el proper Festival.

Gennady Dzyubenko (piano)

Es va graduаr al Conservatori Txaikovski de Moscou amb el professor M. Mezhlumov. Va cursar estudis de postgrau amb els professors L. Vlàssenko i M. Pletnev al mateix Conservatori.
Des de 1980 és piano solista de Mosconcert i d’altres importants representants russos, ja que posseeix un extens repertori de solista i de música de cambra.
Gennady Dzyubenko és un eminent solista però també forma part de The Romantic Trio (Moscou), del duo Palau-Dzyubenko, amb Jordi Palau (flauta), i del Trio Mediterrani (Barcelona).
Ha actuat a Espanya, Alemanya, França, els Estats Units, Austràlia, Japó, Luxemburg, Portugal, Hongria, Eslovènia i Croàcia. Ha fet exitoses gires per Europa i els Estats Units, i arreu del món se li ha lloat seva gran expressivitat i el seu extraordinari talent.
La revista musical The strad va escriure, sobre la interpretació que va fer de l’obra de Rubinstein: “Pianist Gennady Dzyubenko seems to have the secret of distinguishsing between a solo passage and a supporting one. His careful, intelligent playing comes close to raising this music to a level of inspiration Rubinstein simply does not possess” (desembre de 1995). Sobre el concert que Dzyubenko va fer al Madsen Recital Hall de la Universitat BYU, el diari The Daily Herald va escriure: “Pianist illustrated creative energy given from God “.

Regularment Gennady Dzyubenko fa master-classes i cursos de formació pianística al diversos països d’Europa, EU, Argentina.

També ell participa com a membre del jurat de concursos internacionals de pianistes com Gina Bachauer (2004 i 2010, 2018, 2019 Salt Lake City, Estats Units), Eastman School of Music (2012, Rochester, Estats Units), Singapore Piano Competition (2013), Eugènia Verdet (Barcelona, 2011, 2012 i 2014), i 2nd Steinway Youth Piano Competition (Singapur, 2014).

La seva discografia inclou 10 CD’s de piano solo, duo i trio

Actualment és professor del Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona i professor de l’Escola d’Arts Musicals Luthier de Barcelona, i és director del Festival Internacional de Música i del Curs Internacional de Música Isaac Albéniz de Camprodon, població on va néixer el gran compositor.

Rafael Salinas (piano)

Rafael Salinas neix a València en 1971. Cursa els seus estudis superiors de música en el Conservatori de València amb Adolfo Bueso simultanejant-los amb els de Psicologia, a la Universitat Literària. És Doctor in Art Sciences (Ph. D.) i Doctor in Musical Arts (D.M.A.) per el Conservatori de Sant Petersburg (Rússia), on va perfeccionar els seus estudis de piano amb L. Síntsev i musicologia sota la direcció del Dr. L. Gàkkel, mentre assistia a classes de direcció d’orquestra amb I. Musin i de música de cambra amb I. Shafrán.

Pianista i pedagog, ha combinat la interpretació, la docència i la recerca, centrant el seu interès en l’avaluació i desenvolupament de les altes capacitats en música. Durant la seva estada a Sant Petersburg es va formar a l’Escola Estatal per a nens dotats i més tard ha estudiat altres centres i models referents en aquest àmbit com la Purcell School de Londres o l’Acadèmia Barratt Due d’Oslo. Igualment, ha estat vinculat al European Council for High Ability i ha participat en congressos internacionals dedicats a aquest tema. Ha format part de jurats en diferents concursos internacionals i ha impartit master-classes i cursos de formació de professorat en diversos països d’Europa. Igualment, els seus alumnes han estat premiats en nombrosos concursos internacionals. Ha estat director de l’Escola de Música Sant Gregori a Barcelona i professor de la Universitat Jaume I de Castelló. En l’actualitat és professor de Teoria de la interpretació i Piano a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i professor consultor en la Valencian International University (*VIU).

Xavier Barbeta (piano)

Xavier Barbeta (1976) va estudiar al Conservatori Superior de Música de Badalona amb Nati Cubells, on obtingué el Títol Superior de Piano amb les màximes qualificacions i els premis d’Honor del Conservatori. Posteriorment va continuar la seva formació a Rússia amb el pianista Leonid Sintsev en el Conservatori Rimsky-Korsakov de Sant-Petersburg (1997-2002). En la seva etapa de formació rep també màster-classes de Ricardo Cechetti, Guennady Dziubenko, Igor Lebedev, Paul Badura-Skoda, Pierre Reách, Edith Fischer, Victor Teuflmayr, Dimitri Bashkirov o Anto Pett, entre d’altres.

1er Premi al Concurso Nacional de piano Jacinto Guerrero (Toledo, 1995), i 4rt premi a la Dichler-Sato Competition (Viena, 2002), ha actuat en recitals i formacions de cambra per Espanya, Àustria, Itàlia i Rússia.L’any 2003 debutà como a solista a l’Auditori de Barcelona, interpretant la Rapsodhy in Blue de Gershwin, i des de l’any 2005 fins a dia d’avui és col·laborador habitual de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). Ha participat en nombrosos projectes instrumentals i enregistraments amb grups com BCN-216, Banda Simfónica de Barcelona, Murtra Ensemble o Fermata Contemporània. Ha enregistrat a piano sol obres de Beethoven, Schumann i Mompou per a Anacrusi.

Ha estat professor de piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2007-2009) i és, des de l’any 2005, professor a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Ha impartit cursos i classes magistrals en diferents escoles de música i Conservatoris Professionals de Catalunya i Espanya, a la Acadèmia Superior de Música i Teatre de Tallinn, al Conservatori Umberto Giordano de Foggia i a l’Acadèmia internacional de música d’estiu de Puigcerdà.

El 2010 obté el DEA en Musicologia per la UAB amb un estudi sobre la Fantasia Baetica de Manuel de Falla. Ha traduït del rus al català diferents articles sobre pedagogía pianística infantil de Samari Savshinskii. Del 2012 al 2016 participa regularment en els grups de treball dels Seminaris ICON (Innovative Conservatoire) a UK.

Ha format part de jurats de concursos pianístic com el Concurs Joventuts Musicals de Sant Cugat (2011), Concurs de piano de Benaguasil 2012 o Concurs Ciutat de Mataró (president del jurat des del 2016) És membre fundador de l’Associació pianística Leonid Sintsev i i president de Joventuts Musicals de Vilassar de Mar, associació que organitza anualment el Festival de música “Rosa Sabater”.

Alba Ventura (piano)

Nascuda a Barcelona, l’Alba va realitzar el seu debut com a solista a l’edat de 13 anys amb l’Orquestra de Cadaqués i  Sir Neville Marriner a Sant Sebastià i a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid.

Des d’aleshores la seva carrera com a solista internacional no ha parat de créixer amb invitacions dels millors auditoris europeus com el Wigmore Hall, el Barbican i l’Església de St. Martin in the Fields de Londres, Concertgebouw d’Amsterdamm, Musikverein de Viena, Cité de la Musique de París, Laesizhalle d’Hamburg, Köln Philharmonie, Bozar de Brussel·les i la Sala Svetlanovsky de Moscú , actuant també, a més de les principals sales espanyoles, en l’Auditorio Mario Laserna de Bogotà i en l’Auckland Town Hall de Nova Zelanda. Ha estat dirigida per personalitats com Giovanni Antonini, Howard Griffiths, Miguel Harth-Bedoya, Christopher Hogwood, Salvador Mas, Eiji Oué, Antoni Ros Marbà i Tamas Vasary, i ha col·laborat amb importants orquestres i conjunts de cambra, com la Philarmonia Orchestra, Hallé Orchestra, London Mozart Players, Orquestra Filarmònica Nacional d’Hongria, la Simfònica Nacional Txeca, les principals orquestres espanyoles i els quartets Brodsky, Takacs i Casals.

Va iniciar els seus estudis amb Sílvia Llanas i posteriorment ingressa a l’Acadèmia Marshall on estudia amb Carlota Garriga i rep classes magistrals d’Alicia de Larrocha. Als onze anys se li concedeix una beca per estudiar amb Dimitri Bashkirov a l’Escola Superior de Música Reina Sofia. Després d’una audició a Berlín, Vladimir Ashkenazy es fa càrrec del seu desenvolupament musical passant a ser el seu tutor i organitza els seus estudis amb la professora Irina Zaritskaya a la Purcell Scholl del Regne Unit i posteriorment al Royal College Of Music. Ha rebut classes magistrals de Nikita Magalof, Maria Joao Pires i Radu Lupu. Va guanyar les audicions internacionals del Young Concert Artist Trust (YCAT).

En la temporada 2009-2010 va ser seleccionada com a única pianista solista pel programa Rising Stars que promou ECHO (European Concert Hall Organisation). Recentment li ha estat atorgat el Premi IMPULSA de la Fundació Príncep de Girona.

Va dedicar el seu darrer treball discogràfic a Rachmaninov, que ha estat rebut de forma entusiasta per la crítica. Alba Ventura és professora titular al Conservatori Superior de Música del Liceu.

COL·LABORADORS:

Apartaments Cal Noi (lloguer per dies)
Banys Sergi Gutiérrez
Camping Vall de Camprodon- bungalows
Can Prodon-Cafeteria, davant del Pont
Carnisseria Engràcia Roura
Carnisseria Pairó
Casanovas Germans Fàbrica Embotits
Clínica Dental Dr. Jesús Luengo
Confiteria-Pastisseria Pujol
Construccions Freixenet-Camprodon

C. Ventura Consultors
Electricitat Juncà
ESCLAT- Hipermercat
Hotel Camprodon
Hotel Edelweiss
Hotel St. Roc
Mobles Magret
Restaurant El Forn (Beget)
Restaurant El Pont 9
Bastiments Aventura
Electrodomèstics M. Collboni
Restaurant el Mític
Hotel Puig Francó

PREMIS I BEQUES:

Cooperativa F. Elèctric Camprodon
Família Amat Par
Família Cuatrecases i Portabella
Patronat Germans Vila Riera
Rai Castells – Cal Marquès Restaurant

AGRAÏMENTS:

A la parròquia de Sana Maria per la cessió del Monestir i l’església del Carme
A l’Escola Doctor Robert per la cessió de les aules