VIOLÍ

De l’1 al 6 de juliol de 2024

Professors:

Raquel Castro i Amanda Nesa

Matrícules:

Matrícula: 75 €

Curs instruments: 260 €

Curs instrument i orquestra de cordes: 320 € (4 classes d’instrument i participació a orquestra de cordes)

Curs Música de cambra: 200 € ( 3 classes de música de cambra i participació a orquestra de cordes)

Curs Violí i música de cambra: 400 € (4 classes d’instrument, 3 classes de música de cambra i participació a orquestra de cordes) 

 

La inscripció finalitza el dia 28 de juny 2024

Cal portar faristol

Cal indicar a l’hora d’inscriure’s quina/es obra/es es voldran treballar

  • El Curs inclou, les classes amb el professor d’instrument, més les classes amb el professor de repertori. La cambra va apart.
  • S’acabarà amb un concert d’alumnes dins del marc del Festival Isaac Albéniz.
  • Aquest any s’entregarà una beca a l’alumne que més hagi aprofitat el curs, diplomes acreditatius a tots els alumnes i un Premi per actuar el proper Festival.

Raquel Castro Pego (violí)

Raquel Castro es va formar a Espanya amb Lev Chistiakov i a Londres en la “Guildhall School of Music and Drama” amb Detlef Hahn. Va completar els seus estudis a  “Jacobs School of Music” de la Universitat d’Indiana a Bloomington (EUA) i gràcies a l’ajuda d’una beca Fulbright va obtenir el “Master in Music” amb Maurici Fuks. Durant els seus estudis a Bloomington va treballar com “Assistant Instructor” per la Universitat d’Indiana. Després de la seva graduació va ser convidada com a professora de la Universitat d’Indiana formant part de l’equip de professors de Mimi Zweig a la “Summer String Academy” i també com a professora convidada en substitució del Mestre Fuks.

Raquel Castro és la professora de l’Escola Superior de Catalunya (ESMUC) des de setembre de l’any 2004. Els seus estudiants gaudeixen d’èxit nacional i internacional com a guanyadors de premis en diversos concursos, o membres d’importants orquestres, acoblaments. També treballa formant a professors a Espanya, per conrear l’ensenyament professional a el més alt nivell. Imparteix regularment cursos i màster classes a nivell nacional i internacional.

Raquel Castro Pego gaudeix d’una versàtil carrera com a pedagoga i violinista. Actua regularment en nombrosos festivals: Classica Havana, Cuba, Ciao a Chengdu, Xina, Kefar Blum Israel, Luosto a Finlàndia, Cividale Chamber Music a Itàlia, Terra Màgica a Croàcia, ia Espanya: Festival Internacional Ciutat Monumental de Càceres , Festival de Panticosa, Fòrum Musikae, Festival de Matadepera a Catalunya, Via Làctia, Aremore i Festival Posa’t dónes Arts a Galícia i Sunnmøre Chamber Music Festival a Noruega, entre d’altres. Al 2015 realitza concerts com a solista celebrant el 30 anniversari de l’Orquestra de Cambra Catalana interpretant la Simfonia Concertant de Mozart al costat de l’violista Yuval Gotlibovich. També amb l’Orquestra de Cambra Catalana estrena i grava per a Naxos l’obra de l’compositor Ramón Paus, Elegia I, la deriva, al costat del violista Yuval Gotlibovich i el Cor de cambra de Esmuc.

Amanda Nesa (violí)

Amanda Nesa va començar la seva carrera al Conservatori della Svizzera Italiana amb el Mestre Valery Gradow graduant-se al mateix lloc amb el Mestre Yuval Gotlibovich. Al juny de 2016 va completar els seus estudis de Màster en interpretació i investigació performativa a Madrid amb els Mestres Raquel Castro, Frederieke Saeijs i Yuval Gotlibovich. Durant els seus estudis va participar en masterclasses dels Mestres Maurici Fuks, Francesco De Angelis, Takacs Nagy Gabor, Dora Bratchkova, Carlo Chiarappa, Freddy Varela entre uns altres.

Així mateix assisteix en diverses formacions de cambra a classes i masterclasses dels Mestres Johannes Goritzki, Sandro D’Onofrio, Nora Doallo, Bruno Giuranna, Gabor Meszaros, Quartet Quiroga i Quartet Casals. Ha tocat sota la batuta dels Mestres Vladimir Askenazy, Robert Cohen, Lü Jia, Pierangelo Gelmini, Diego Fasolis entre d’altres.

El 2016 va fundar el Quartet Ophir, estudiant intensament durant dos anys amb el Quartet Casals, guanyant diversos concursos internacionals i participant en diversos Festivals, col·laborant amb diferents formacions amb artetes com Jonathan Gotlibovich, Yuval Gotlibovich, Raquel Castro entre d’altres.

COL·LABORADORS:

Apartaments Cal Noi (lloguer per dies)
Banys Sergi Gutiérrez
Camping Vall de Camprodon- bungalows
Can Prodon-Cafeteria, davant del Pont
Carnisseria Engràcia Roura
Carnisseria Pairó
Casanovas Germans Fàbrica Embotits
Clínica Dental Dr. Jesús Luengo
Confiteria-Pastisseria Pujol
Construccions Freixenet-Camprodon

C. Ventura Consultors
Electricitat Juncà
ESCLAT- Hipermercat
Hotel Camprodon
Hotel Edelweiss
Hotel St. Roc
Mobles Magret
Restaurant El Forn (Beget)
Restaurant El Pont 9
Bastiments Aventura
Electrodomèstics M. Collboni
Restaurant el Mític
Hotel Puig Francó

PREMIS I BEQUES:

Cooperativa F. Elèctric Camprodon
Família Amat Par
Família Cuatrecases i Portabella
Patronat Germans Vila Riera
Rai Castells – Cal Marquès Restaurant

AGRAÏMENTS:

A la parròquia de Sana Maria per la cessió del Monestir i l’església del Carme
A l’Escola Doctor Robert per la cessió de les aules