VIOLONCEL

De l’1 al 6 juliol de 2024

Professors:

Laia Puig

Matrícules:

Matrícula: 75 €

Curs instruments: 260 €

Curs instrument i orquestra de cordes: 320 € (4 classes d’instrument i participació a orquestra de cordes)

Curs Música de cambra: 200 € ( 3 classes de música de cambra i participació a orquestra de cordes)

Curs Violoncel i música de cambra: 400 € (4 classes d’instrument, 3 classes de música de cambra i participació a orquestra de cordes) 

 

La inscripció finalitza el dia 28 de juny 2024

Cal portar faristol

Cal indicar a l’hora d’inscriure’s quina/es obra/es es voldran treballar

  • El Curs inclou, les classes amb el professor d’instrument, més les classes amb el professor de repertori. La cambra va apart.
  • S’acabarà amb un concert d’alumnes dins del marc del Festival Isaac Albéniz.
  • Aquest any s’entregarà una beca a l’alumne que més hagi aprofitat el curs, diplomes acreditatius a tots els alumnes i un Premi per actuar el proper Festival.

Laia Puig (violoncel)

Nascuda a Cervera, inicia els seus estudis a l’edat de sis anys al Conservatori de Cervera sota el mestratge de Marçal Cervera, Sergi Boadella, Richard Talkowsky i Cristian Florea. Posteriorment estudia a les Universitats de Graz, Basel i Berlin amb Rudolf Leopold, Reinhard Latzko i Martin Löhr. Ha rebut consells de Bernard Greenhouse, Maria Kliegel, Maria de Macedo, Lluís Claret, Christophe Coin, Philipe Mueller, Asier Polo, Thomas Demenga, entre d’altres. El 2012 finalitza el Màster de Gestió Cultural a la UOC.

Laia Puig s’ha presentat com a solista amb l’Orquestra Simfònica del Vallès al Palau de la Música Catalana, amb l’Orquestra de Cambra del Garraf al Festival Internacional Pau Casals, Camerata XXI, Orquestra Simfònica Julià Carbonell, Orquesta Andrés Segovia, Orquesta Vigo 430, Barcelona Simfonietta, Camerata Musica Wien i ha ofert recitals en festivals com Berliner Cellisten 2008 i a tot el territori espanyol. L’estiu de 2012 va fer l’estrena mundial de l’obra inèdita “Concerto Libero” de Xavier Montsalvatge en el marc del Festival Castell de Peralada.

Des dels seus inicis du a terme una intensa activitat orquestral sent membre de la JONC, violoncel principal de la JONDE, European Union Youth Orchestra i Gustav Mahler Jugendorchester. Col·labora regularment amb l’Orquestra de Cadaqués, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra Da Camera, Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, entre d’altres. La temporada 2008/09 fou contractada per l’Orquesta Sinfónica de Castilla y León per ocupar la plaça d’assistent de solista. Durant la seva carrera ha treballat amb directors tan prestigiosos com Claudio Abbado, Carlo Maria Giulini, Sir Colin Davis, Vladimir Ashkenazy, Bernhard Haitink, Sir Neville Marriner, Pierre Boulez, entre altres.

Laia Puig ha estat guardonada en nombroses ocasions en els concursos Germans Claret, Concurs Nacional Ciutat de Xàtiva, Concurs Internacional de Llanes i Primer Palau de Barcelona.
Les seves gravacions en directe per Catalunya Música han estat retransmeses per la Unió Europea de Radiodifusió.

Col·labora regulament amb projectes de joves orquestres com la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Joven Orquesta Sinfónica de Castilla y León, Jove Orquestra Intercomarcal, entre d’altres.
Actualment compagina la interpretació amb la docència al Conservatorio Superior de Música de Aragón. És membre del quartet de violoncels Les Mademoicelli. Ha estat directora artística de la Camerata432 del 2009 al 2016.

COL·LABORADORS:

Apartaments Cal Noi (lloguer per dies)
Banys Sergi Gutiérrez
Camping Vall de Camprodon- bungalows
Can Prodon-Cafeteria, davant del Pont
Carnisseria Engràcia Roura
Carnisseria Pairó
Casanovas Germans Fàbrica Embotits
Clínica Dental Dr. Jesús Luengo
Confiteria-Pastisseria Pujol
Construccions Freixenet-Camprodon

C. Ventura Consultors
Electricitat Juncà
ESCLAT- Hipermercat
Hotel Camprodon
Hotel Edelweiss
Hotel St. Roc
Mobles Magret
Restaurant El Forn (Beget)
Restaurant El Pont 9
Bastiments Aventura
Electrodomèstics M. Collboni
Restaurant el Mític
Hotel Puig Francó

PREMIS I BEQUES:

Cooperativa F. Elèctric Camprodon
Família Amat Par
Família Cuatrecases i Portabella
Patronat Germans Vila Riera
Rai Castells – Cal Marquès Restaurant

AGRAÏMENTS:

A la parròquia de Sana Maria per la cessió del Monestir i l’església del Carme
A l’Escola Doctor Robert per la cessió de les aules