MUSEU ISAAC ALBÉNIZ

El Museu Isaac Albéniz, ofereix al visitant una àmplia documentació sobre l’obra musical del cèlebre compositor, així com partitures manuscrites originals i en facsímil, correspondència personal amb altres músics, llibres de la seva biblioteca familiar, objectes personals, quadres, retrats i fotografies, pertanyents a diferents èpoques de la seva vida. També hi trobem el dormitori que l’artista tenia a Paris i que s’emportava en les gires que feia per França.

Es poden contemplar com a veritables joies del Museu, el piano vertical de Clementina, germana gran del compositor, amb el que el nen Isaac va tocar les seves primeres notes quan tot just tenia dos o tres anys, i el magnífic piano de cua Bechstein que Money-Coutts, mecenes anglès i llibretista de les òperes d’Albéniz, va regalar a Enriqueta, filla del compositor, amb motiu del seu casament.

El Museu ens permet fer-nos el càrrec de la importància de les amistats d’Albéniz, que mantenia una estreta relació amb personatges com Pau Casals, Alfred Cortot, Paul Debussy, Gabriel Fauré, Enric Granados, Cesar Frank, etc.

Tots aquests objectes volen recrear en aquest espai, l’ambient que va formar part de la vida d’Isaac Albéniz, i han estat cedits desinteressadament al Museu per la part de la família.